VIRŠKINIMO FERMENTŲ (ENZIMŲ) FORMULĖ

Kodėl turėčiau vartoti virškinimo fermentų papildus?

Žmogaus kūnas yra sukurtas gaminti daug įvairių virškinimo fermentų. Maisto virškinimas vyksta etapais – prasideda burnoje, tada pereina į skrandį, ir galiausiai į plonąją žarną.  Kai maistas patenka į viršutinę plonosios žarnos dalį, kasa aprūpina kasos fermentais, kad dar labiau suskaidyti maistą. Kiekviename etape specifiniai fermentai suskaido skirtingų rūšių maistą. Galutinis suskaidymas likusių mažų maisto molekulių paprastai atsiranda apatinėje plonojoje žarnoje.

Neapdoroti maisto produktai, kaip vaisiai ir daržovės, yra puikus fermentų šaltinis, tačiau šie fermentai yra sunaikinami kai maistas yra perdirbamas, konservuojamas arba termiškai apdorojamas. Šiuolaikinė mityba sudaryta daugiausiai iš virtų maisto produktų, kas reiškia didelį fermentų trūkumą.

Papildai su fermentais pakeičia tuos prarandamus, kai ruošiamas maistas ir pagerina rastus fermentus neapdorotuose maisto produktuose. Svarbiausia, kad natūraliai gaunami maisto fermentai ir fermentai gaunami iš maisto papildų virškinimo procesą pradeda anksčiau virškinamajame trakte ir padidina tikimybę, kad maistas bus visiškai suvirškintas.

 

Nesant papildomų fermentų, didžioji maisto dalis virškinama plonojoje žarnoje. Didėja galimybė, kad nesuvirškintas maistas absorbuojasi į organizmą. Ši absorbcija gali sukelti imuninį atsaką, nes organizmas atpažįsta maisto dalelės panašiai, kaip ji atpažįsta patogenų invaziją – kažkas svetimo įsibrovė į organizmą ir imuninė sistema imasi veiksmų apsaugoti organizmą nuo galimos žalos. Galimybė, kad nesuvirškintas maistas pateks į gaubtinę žarną taip pat padidėja, jeigu yra nepakankamai virškinimo fermentų. Nepilnas maisto suvirškinimas įtakoja storosios žarnos bakterijų atsiradimą ir galimybę maitintis grybeliui, gamina dujas ir toksinus, dėl kurių žmonės gali jaustis nepatogiai arba netgi susirgti. 

 

Tinkamas ir visiškas suvirškinimas labai svarbu norint išlaikyti gerą sveikatą, nes be virškinimo, suvartotos maistingosios medžiagos nebus tinkamai absorbuojamos. Virškinimo fermentai taip pat vaidina svarbų vaidmenį skrandžio-žarnyno sveikatai nes jie gali daryti galingą poveikį įvairiems virškinimo trakto sutrikimams.

 

Virškinimo fermentai gali padėti spręsti:

  • žarnyno dirginimą, dirgliosios žarnos sindromą;

  • maisto alergijas ir jautrumą;

  • blogą virškinimą ir prastą mitybą;

  • padidėjusį žarnų pralaidumą (Leaky gut);

  • skrandžio refliuksą;

  • žarnų disbiozę;

  • vitaminų ir mineralų trūkumą;

  • prastą arba sutrikusį žaizdų gijimą;

  • odos ligas;

  • elgesio problemas;

  • žarnyno floros disbalansą; nenormalius augimo modelius;

  • netinkamą organų vystymąsi;

  • imuninės sistemos susilpnėjimą kas veda prie dažno sirgimo.

Klinikiniai tyrimai virškinimo fermentų naudojime parodė, kad šios problemos gali būti sprendžiamos taikant viso spektro fermentų preparatus, pvz. "Virškinimo fermentų (enzimų) formulę".

 

Kodėl man gali trūkti fermentų kurių man reikia? 

Žmogaus organizmas natūraliai gamina virškinimo fermentus. Tačiau yra atvejų, kai organizmui gali pritrūkti svarbių fermentų.

Jų gali pritrūkti atsiradus išvardintiems veiksniams:

  • tinkamos mitybos trūkumas neigiamai veikia fermentus;

  • fermentų gamyba lėtėja su amžiumi;

  • maisto gaminimas sunaikina natūralius fermentus;

  • stresas gali ardyti fermentus;

  • liga gali slopinti fermentų gamybą;

  • sužalojimas gali per daug išsekinti fermentų koncentracija.

Virškinimo fermentai turi konkrečias veikimo vietas ir virškina tik tam tikrus maisto produktus. Pavyzdžiui lipazės fermentai virškina tik riebalus; jie nevirškina baltymų ir cukraus. Sacharazės fermentai virškina tik cukrų ir neturi jokio poveikio riebalams ar baltymams. Proteazė ir peptidazė veikia baltymus ir glitimą ir kazeiną, o kiti fermentai jų nevirškina.

Viso spektro preparatas padeda užtikrinti, kad organizmas turėtų visus reikiamus fermentus. Virškinimo fermentų formulė suteikia fermentams profesionalų pastiprinimą, kad galėtų užtikrinti, kad gautume maksimalią naudą iš vartojamo fermentų papildo.

 

SPECIFINIAI FERMENTAI, ESANTYS VIRŠKINIMO FERMENTŲ FORMULĖJE

Virškinimo fermentų ir medžiagų sąrašas:

Pankreatinas 10 X. Dešimt (10) kartų stipresnis už natūralų pankreatiną. Pankreatinas yra galinga kasos medžiaga. Natūraliai praturtintame pankreatine 10x yra proteazė, lipazė, amilazė, tripsinas (proteazė) ir chimotripsinas (proteazė). Šie fermentai veikia plonojoje žarnoje, sekančiame baltymų, angliavandenių ir riebalų skaidymo etape.

Betainas HCL. Betaino hidrochloridas yra naudojamas kaip papildomas druskos rūgšties šaltinis, kuri gali būti utilizuojama skrandyje, kad pagaminti pepsiną. Betaino hidrochlorido ir pepsino derinys suteikia puikų skrandžio rūgštingumo palaikymą. Daugelis žmonių, ypač senstant, nebegamina pakankamą kiekį skrandžio rūgšties. Dažnai refliuksas atsiranda dėl nepakankamos skrandžio rūgšties gamybos. Betainas taip pat yra metilo papildytojas ir padeda sumažinti homocisteino kiekį organizme.

Jaučio tulžies ekstraktas turi lipazės fermentų, kurie reikalingi suskaidyti riebalus. Tulžis yra išskiriama kepenyse ir saugoma tulžies pūslėje iki tol, kol prireikia pagalbos virškinti lipidus ar riebalus. Tulžies druskos, kurios yra veikliosios sudedamosios tulžies dalys, padeda skaidyti cholesterolį ir kitus riebalų komponentus žarnyne. Papildomas tulžies ekstraktas, kaip antai galvijų tulžies ekstraktas, gali padėti emulsuoti šiuos riebalus ir skatinti  riebaluose tirpių vitaminų, pavyzdžiui, vitaminų K, A, D ir E absorbcija. Be to, kepenims ir kitoms organizmo ląstelėms reikia riebalų, kad pačios galėtų pagydyti save, galėtų normaliai funkcionuoti ir išskirti pakankamai tulžies.

PROTEAZĖS SPEKTRO FERMENTŲ MIŠINYS

Papainas. Gaunamas iš papajos medžio vaisių; naudojamas šimtmečius, kaip galinga ir veiksminga virškinimo sistemos pagalba – žmogaus cisteino proteazė/proteolitinis fermentas.

Bromelainas. Sieros turintys proteolitiniai virškinimo fermentai, išgaunami iš ananasų augalų stiebo ir vaisių. Tai taip pat galinga sisteminė proteazė.

 

Proteazė ir šarminė bakterijų proteazė I.  Fermentai, skaidantys baltymus į mažesnius gabalėlius skirtinguose pH intervaluose.

TRIPSINO KOMPLEKSAS.

Tripsinas ir Chimotripsinas. Kasos proteazės suvirškina baltymus plonojoje žarnoje.

VIRŠKINIMUI ATSPARUS PROTEAZĖS MIŠINYS GLITIMO, KAZEINO IR KITŲ BALTYMŲ NETOLERAVIMUI.

Šarminė bakterijų protease II  Proteazė gaminama skrandyje, kad  prasidėtų baltymų virškinimas; reikalinga rūgščių aplinka aktyvavimui. Proteazės grupės skaido glitimą, kviečius, miežius rugius ir kazeiną pieno produktuose.

Aspergilopepsinas. Skrandyje, druskos rūgštis konvertuoja pepsinogeną į pepsiną, fermentą, kuris skaido baltymus į mažesnes, daug lengviau įsisavinamas medžiagas. Žmonėms senstant, gali sumažėti druskos rūgšties sekrecija, kas gali pasireikšti sumažėjusiu pepsino lygiu. Be tinkamos pepsino koncentracijos, organizmas sunkiai virškina maistą.

RIEBALŲ VIRŠKINIMO FERMENTAS

Lipazė. Fermentas, kuris skaido riebalus.

ANGLIAVANDENIŲ IR LĄSTELIENOS VIRŠKINIMO FERMENTAI

Alfa-galaktozidazė. Fermentas, kuris skaido sudėtinius cukrus randamus pupelėse, brokoliuose, kopūstuose ir kitose daržovėse, kurios paprastai sukelia pilvo pūtimą; padeda išvengti dujų susidarymo. Pagrindinis ingredientas "Beano" produkte.

Amilazė. Fermentas skaidantys krakmolą. Kai naudojami maisto papildai, paprastai skatinamas a-amilazės aktyvumas.

Betagliukanazė. Glukanazė yra fermentas, kurie skaido gliukaną, kuris yra polisacharidas sudarytas iš kelių gliukozės vienetų. Beta-gliukanas, speciali skaidula randama mielėse, grūduose ir grybuose.

Celiulazė. Fermentas, kurie hidrolizuoja celiuliozę. Celiulazė padidina maistinių medžiagų absorbciją žarnyne. Gali būti naudinga kai yra maisto alergijos, toksiškumas, abstinencija, negalėjimas virškinti neapdoroto maisto ir skausmo sindromas.

Glukoamylazė. Taip pat žinoma kaip amiloglukosidazė, šis fermentas veikia kartu su amilaze virškinant krakmolą.

Hemiceliuliozė. Grupė fermentų, kurie sutrikdo AŠKP (ne krakmolo polisacharidai) junginius, išskyrus krakmolą sudarytą iš paprasto cukraus grandinių. Viso grūdo javų sėlenos.

Laktazė. Padeda pieno produktų virškinimui. Gyvybiškai svarbi tiems, kurie netoleruoja laktozės. Fermentas, kuris skaido pieno cukrų į paprastą cukrų.

Ksilanazė. Fermentas, kuris skaido AŠKP, žinomas kaip ksylanas. Augalų skaidulos. Fermentų klasė, kurie skaido linijinius polisacharidus beta-1,4-ksylan į ksilozę, dėl to jie gali  suskaidyti hemiceliuliozę (svarbiausias augalų ląstelių sienelių sudedamąsias dalis). XU-ksilanazės junginiai.

Pektinatai. Grupė fermentų, kurie skaido AŠKP, žinomus kaip pektinai. Pektinas yra maistinės skaidulos.

Fitazė. Fitazė skaido fitino rūgštis, randamas grūduose, pupelėse, sojoje, ir t.t. Yra žinoma, kad fitino rūgštis trukdo labai svarbių mineralų, įskaitant kalcį, magnį ir cinką, absorbciją.

Rūgšties maltazė. Maltazė paskatina maltozės hidrolizę į paprasto cukraus gliukozę.

 

Isomaltazė yra fermentas, kuris išardo sacharidus jungiančius ryšius, kurie negali būti išardyti amilazės arba maltazės.

Invertazė. Fermentas, kuris prisideda prie cukraus (sacharozės) hidrolizės (irimo). Fruktozės ir gliukozės mišinys vadinamas invertuoto cukraus sirupu. Su invertaze yra susijusi sukrazė. Invertazė ir sukrazė hidrolizuoja sacharozę, kad padaryti tokį pat mišinį iš gliukozės ir fruktozės. Invertazė skaldo O-C (fruktozės) ryšius, o sukrazė skaldo O-C (gliukozės) ryšius.

SUŽINOKITE NAUJIENAS, PASIŪLYMUS PIRMIEJI

SKAMBINKITE ARBA RAŠYKITE MUMS JEI TURITE DAUGIAU KLAUSIMŲ

info@kinesis.lt
+370 651 85328
Europos pr. 14, Kaunas
  • Facebook

© 2020 Sveiko Judesio Studija Kinesis. Visos teisės saugomos.

SUSISIEKITE SU MUMIS